Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάλλειμα μετά το ράλι σε Wall και ευρωαγορές

Διορθωτική εικόνα εμφανίζει η Wall, μετά το προηγούμενο ράλι τιμών, εν μέσω πολλών "εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων, που συνεχίζουν να σκιαγραφούν μια "επιφυλακτική» οικονομία.

Διορθωτική εικόνα εμφανίζουν το αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ συνεχίζεται, με μικτή εικόνα, η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 10.609 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 1.118 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,89% στις 2.274 μονάδες.

Πολλές είναι οι μακροοικονομικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας και, μέχρι στιγμής, δίνουν μικτή, επιφυλακτική εικόνα για την αμερικανική οικονομία.

Οι δείκτες προσωπικού εισοδήματος και δαπάνης παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, ενώ απογοητευτικά ήταν τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν στην συνέχεια για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών.

Η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί 2,5% και της Dow Chemical μετά την ανακοίνωση των επιπέδων κερδών και εσόδων β΄τριμήνου. Στον αντίποδα, ο τίτλος της Pfizer ενισχύεται 2,4%.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της BMW σημειώνει ράλι 4,1% κατόπιν εκτίναξη στα κέρδη β΄τριμήνου και η Banco Santander 1,11%, αλλά πάντως τα πρόσημα στις μεγάλες ευρωαγορές παραμένουν διορθωτικά, μετά την χθεσινή αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,43% στις 5.373 μονάδες, ο DAX 0,03% στις 6.290 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,46% στις 3.734 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v