Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sanofi: Πρόταση εξαγοράς για την Genzyme

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον διεθνή φαρμακευτικό κλάδο καθώς η Sanofi-Aventis φέρεται να διατύπωσε πρόταση εξαγοράς για την Genzyme, αξίας 18,4 δισ. δολ.

Sanofi: Πρόταση εξαγοράς για την Genzyme
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στον διεθνή φαρμακευτικό κλάδο, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα εξελίσσεται το σίριαλ για τη διεκδίκηση της Genzyme Corp. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η γαλλική Sanofi-Aventis διατύπωσε πρόταση εξαγοράς έναντι 18,4 δισ. δολ., που αντιστοιχεί σε 69 δολάρια ανά μετοχή.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται και όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg οι μέτοχοι της Genzyme επιδιώκουν πρόταση εξαγοράς μεγαλύτερη των 80 δολαρίων ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε 21,3 δισ. δολ.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις είναι μεγάλη, αλλά όπως υποστηρίζει και ο αναλυτής της Citi, κ. Mark Dainty, "δεδομένου ότι η Sanofi είναι κατά τα φαινόμενα ο μόνος υποψήφιος αγοραστής και καθώς οι μέτοχοι της Genzyme γνωρίζουν ότι εάν αποτύχει η συμφωνία τότε η μετοχή της εταιρίας τους θα υποχωρήσει στο επίπεδο των 50 ευρώ, θεωρούμε πως η πιο πιθανή εκδοχή είναι η επίτευξη συμφωνίας στο επίπεδο των 74 - 77 δολ. ανά μετοχή". Επισημαίνεται ότι βασικοί μέτοχοι της Genzyme είναι η Relational Investors και ο Carl Icahn με αντίστοιχα ποσοστά 3,8% και 4,9%.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η γαλλική Sanofi χρειάζεται νέα κινητήριο δύναμη στα έσοδά της αφού σύντομα λήγουν αρκετές πατέντες φαρμάκων. Αυτόν τον μήνα η εταιρία προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το 2010, μετά την απόφαση των αμερικανικών αρχών να επιτρέψουν την κυκλοφορία του ανταγωνιστικού αιμοδιαλυτικού Lovenox. 
Όσον αφορά στην Genzyme, είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία φαρμάκων ενάντια στις γενετικές ασθένειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v