Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Μίνι ράλι στη 1η συνεδρίαση του Αυγούστου

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία καθώς και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, οδήγησαν σε ισχυρά κέρδη τους δείκτες στη Wall Street. Άνοδος 3% για το πετρέλαιο.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία καθώς και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, οδήγησαν σε άνοδο 2% τους δείκτες στη Wall. Άνοδος 3% για το πετρέλαιο. Σε υψηλό 3 μηνών οι ευρωαγορές.

Τούτη τη φορά τα εταιρικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών έδωσαν το έναυσμα μιας έντονα ανοδικής συνεδρίασης στη Wall με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να μην κοπάζει μέχρι το τέλος της χρηματιστηριακής ημέρας.

Αναλυτικά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τραπεζικοί Όμιλοι τόσο της HSBC όσο και της BNP Paribas.

Παράλληλα θετικά χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ καθώς ο δείκτης μεταποίησης ISM τον Ιούλιο συνέχισε για 12ο διαδοχικό μήνα την ανοδική του πορεία ενώ αξιόλογη αύξηση σημείωσαν και οι κατασκευαστικές δαπάνες- ένδειξη αισιόδοξη για την στεγαστική αγορά.

«Νομίζω ότι η αγορά εκτιμά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και βλέπει ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα απ’ όσο αρχικά προβλεπόταν», σημειώνει ο αναλυτής της KDV Wealth Management, Dave Hinnenkamp, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το ενδεχόμενο ο S&P να επιστρέψει σύντομα στα υψηλά Απριλίου και συγκεκριμένα στις 1.200 μονάδες.

Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 2,2%, της Bank of America 2,9% και της Wells Fargo 3%.

Ισχυρή άνοδος 3,1% για την τιμή του πετρελαίου στα 81,39 δολ./βαρέλι -πάνω από τα 81$ για πρώτη φορά από τις αρχές Μαίου- με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ενισχύονται 2,3% και 3,8%, αντίστοιχα.


Στον αντίποδα, η προειδοποίηση-παρατήρηση του Κεντρικού Τραπεζίτη των ΗΠΑ, Ben Bernanke ότι υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά έως ότου επιτευχθεί η πλήρης ανάκαμψη, δεν φαίνεται να πτόησε το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall.

Αρνητικός πρωταγωνιστής στη Wall η μετοχή της Research In Motion μετά την απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να μπλοκάρουν από τον Οκτώβριο τις υπηρεσίες του BlackBerry.

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος, τα καλύτερα των αναμενόμενων ευρωπαϊκά εταιρικά αποτελέσματα αποτέλεσαν αφορμή για να συνεχιστεί και σήμερα το ανοδικό σερί του ευρώ έναντι του δολαρίου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες, πάνω από τα 1,32 δολ.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 8% στα 3,13 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,3% στα 24,15 δολάρια. Κέρδη 0,7% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,12 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,99% στις 10.674,38 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 2,20% στις 1.125,86 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,8% στις 2.295,36 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,65% στις 5.397,11 μονάδες, ο DAX 2,34% στις 6.292 μονάδες, ενώ ο CAC 2,99% υψηλότερα στις 3.752,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v