Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επιδόματα απογοητεύουν την Wall

Η αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας πιέζει την Wall, καθώς δεν προδιαθέτει ευνοϊκά για την κρίσιμη αυριανή ανακοίνωση της ανεργίας Ιουλίου. Σταθεροποιηση στις ευρωαγορές.

Η αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας επιφέρει αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς δεν προδιαθέτει καλά για την κρίσιμη αυριανή ανακοίνωση για τα επίπεδα ανεργίας Ιουλίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,42% στις 10.635 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.121 μον., ενώ ο Nasdaq 0,46% στις 2.292 μον.

Σε αντίθεση με τα χθεσινά ευοίωνα μεγέθη για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, οι σημερινές ενδείξεις από το σύνολο της αγοράς εργασίας ήταν αρνητικές, με την αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας κατά 19.000.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην κρίσιμη ανακοίνωση για την ανεργία, που αναμένεται ότι ενισχύθηκε στο 9,7% από 9,6%.

Τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις Ιουλίου στο λιανεμπόριο είχαν μικτή εμφάνιση, καθώς η αγορά παρέμεινε υποτονική αλλά υπήρξαν και ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις.

Η Costco Wholesale ανακοίνωσε ανέλπιστη αύξηση 6% ενώ η Limited Brands αύξηση 12% σ τις πωλήσεις.

Η ΕΚΤ στην ευρωζώνη και η ΒοΕ στην Βρετανία κράτησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, ενώ η αμερικανική Fed συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται, κατά τους αναλυτές, να παρουσιάσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσιάζουν μικτή, σταθεροποιητική εικόνα, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,09% στις 5.381 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,19% στις 6.343 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 3.774 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v