Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση στηρίζει την Wall Street

Οι ενδείξεις βελτίωσης της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα προσφέρουν στήριξη στην Wall Street, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την ανεργία, την Παρασκευή. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα Q2. 

Κατεύθυνση από τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση αναζητεί η Wall Street, και οι ευοίωνες ενδείξεις από τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα προσφέρουν στήριξη στους βασικούς δείκτες και περιορίζουν τις τάσεις ρευστοποιήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 10.652 μον., ο S&P 0,22% στις 1.122 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,4% στις 2.292 μονάδες.

Μετά το ράλι της Δευτέρας, το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες, μετά τις επιφυλακτικές δηλώσεις για την οικονομική ανάκαμψη τόσο από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner όσο και τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στα μεγέθη για την ανεργία την Παρασκευή, που αναμένεται να δείξουν αύξηση της ανεργίας στο 9,7% από 9,6%. Πάντως οι ενδείξεις για την αμερικανική απασχόληση από τις σημερινές ανακοινώσεις ήταν αισιόδοξη, καθώς εμφανίστηκε αισθητή αύξηση 42.000 στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα.

Οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την τακτική συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη Τρίτη, όπου ενδεχομένως η κεντρική τράπεζα, εάν ανησυχεί πολύ για επιβράδυνση της ανάκαμψης, να αποφασίσει περαιτέρω μέτρα πιστωτικής χαλάρωσης.

Η Time Warner, από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ανακοίνωσε καλύτερη της αναμενόμενης αύξησης κερδών, ενώ για τν συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της News Corp. και της Prudential Financial, μεταξύ άλλων.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα καλά αποτελέσματα της Lloyds Group και της Societe Generale αντισταθμίζονται από τα αρνητικά μεγέθη της Allied Irish Banks και της Standard Chartered.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,7% στις 5.355 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,06% στις 6.311 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,25% στις 3.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v