Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο έως 20 δισ. δολ. αντιμετωπίζει η ΒΡ

Πρόστιμο έως 20 δισ. δολ. αντιμετωπίζει η ΒΡ σύμφωνα με τους FT καθώς αναθεωρούνται ανοδικά οι εκτιμήσεις για τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Η "στατική παύση" της πετρελαιοπηγής ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Πρόστιμο έως 20 δισ. δολ. αντιμετωπίζει η ΒΡ
Επιτυχημένη χαρακτηρίζει η BP την επιχείρηση "στατικής παύσης" της πετρελαιοπηγής Macondo στον Κόλπο του Μεξικού που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η βρετανική πετρελαϊκή υπενθυμίζει ότι η διαδικασία της "στατικής παύσης" περιλαμβάνει έγχυση υγρών και στερεών υλικών στην πετρελαιοπηγή, πριν από το οριστικό της σφράγισμα με σκυρόδεμα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι "Financial Times", η ΒΡ αντιμετωπίζει πρόστιμο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές εφόσον κριθεί ένοχη για αμέλεια βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας Clean Water Act.

Το επιστημονικό επιτελείο της Ουάσιγκτον εκτιμά ότι 4,9 εκατ. βαρέλια έχουν διαρρεύσει τον Κόλπο του Μεξικού από τις 20 Απριλίου. Οι νέες αυτές εκτιμήσεις καθιστούν αυτήν την πετρελαιοκηλίδα τη μεγαλύτερη στην αμερικανική ιστορία. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συνυπολογιστεί στο πρόστιμο που ενδεχομένως να επιβληθεί στην ΒΡ, όπως αποκάλυψε στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας στους "Financial Times", καθώς το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει βαρελιού πετρελαίου που έχει διαρρεύσει στη θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v