Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή στήριξη στη Wall Street

Τα θετικά νέα από το μέτωπο της απασχόλησης και των υπηρεσιών, περιορίζουν τις ανησυχίες για μια πιθανή επιβράδυνση της ανάκαμψης και ενισχύουν την Wall. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Δύο ευχάριστες στατιστικές εκπλήξεις, από τους καίριους κλάδους της απασχόλησης και των υπηρεσιών, ανακοινώθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, προσφέροντας στήριξη στους βασικούς δείκτες και ισοφαρίζοντας τις ρευστοποιήσεις που επικρατούν κυρίως στους κλάδους κοινωφελών επιχειρήσεων, τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Μετά από ήπια άνοδο στο άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.666 μον., ο S&P 0,25% στις 1.123 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,51% στις 2.295 μονάδες.

Ο κύριος μοχλός κίνησης στην Wall Street αυτές τις ημέρες προβλέπεται να είναι τα κρίσιμα μεγέθη για την απασχόληση, που κορυφώνονται την Παρασκευή με την ανακοίνωση του ποσοστού ανεργίας Ιουλίου, που οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυξήθηκε στο 9,7% από 9,6%.

Πάντως οι ενδείξεις για την αμερικανική απασχόληση από τις σημερινές ανακοινώσεις ήταν αισιόδοξες, καθώς εκδηλώθηκε αισθητή αύξηση 42.000 στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα.

Εκτός των μεγεθών από την αγορά εργασίας, θετική έκπληξη περιείχαν και τα στοιχεία για τον δείκτη ISM υπηρεσιών, που βελτιώθηκε αναπάντεχα στο 54,3 τον Ιούλιο.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου η Time Warner ανακοίνωσε καλύτερη της αναμενόμενης αύξησης κερδών, ενώ για την συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της News Corp. και της Prudential Financial.

Κατά τα λοιπά, ο τίτλος της Walt Disney αποκομίζει κέρδη 1,4% ενώ η Microsoft υποχωρεί 2,4%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα καλά αποτελέσματα της Lloyds Group και της Societe Generale αντισταθμίστηκαν από τα αρνητικά μεγέθη της Allied Irish Banks και της Standard Chartered.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,19% στις 5.386 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,37% στις 6.331 μονάδες, ο CAC με κέρδη 0,35% στις 3.760 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v