Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανεργία απογοήτευσε την Wall Street

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν τα στοιχεία για την ανεργία στην συνεδρίαση στην Wall Street, καθώς εμφανίστηκε μεγάλη καθαρή μείωση στα μισθολόγια. Πτωτικό γύρισμα στις ευρωαγορές.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν τα στοιχεία για την ανεργία στην συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς εμφανίστηκε καθαρή μείωση στα μισθολόγια πλην του αγροτικού τομέα κατά 131.000 θέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 10.606 μονάδες, ο S&P 0,76% στος 1.117 μον., ενώ ο Nasdaq 0,82% στις 2.273 μονάδες.

Αν και το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,5%, τα μεγέθη επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Η Wells Fargo, η General Electric και η Berkshire Hathaway υποχωρούν 1% και πλέον εξαιτίας των ενδείξεων της οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph E. Stiglitz δήλωσε ότι η αμερικανική ανάκαμψη είναι «αναιμική» και ζήτησε δεύτερο κύκλο οικονομικής στήριξης με «καλύτερο σχεδιασμό.»

Κατά τα λοιπά, θετικά αντιδρά η American International Group στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την δήλωση ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για την αποδέσμευση από την κυβέρνηση.

Η Berkshire Hathaway θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια παρουσίαζαν σταθεροποιητική εικόνα, μέχρι την ανακοίνωση της αμερικανικής ανεργίας, που ώθησε τους δείκτες χαμηλότερα. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,47% στις 5.340 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 6.293 μονάδες, ενώ ο CAC 0,7% στις 3.737 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v