Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall εν αναμονή της Fed

Κέρδη αποκομίζει η Wall στην 3η επέτειο του κύκλου παροχής άπλετης ρευστότητας, εν αναμονή συνέχισης από την Fed. Στο επίκεντρο η τεχνολογία λόγω αποχωρήσεων σε H-P, Apple.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα στραμμένο στην συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται να δώσει «σήμα» για περαιτέρω μέτρα στήριξης της ρευστότητας, καθώς η αμερικανική ανάκαμψη συναντά προσκόμματα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 10.674 μονάδες, ο δείκτης S&P 0,25% στις 1.124 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,36% στις 2.296 μονάδες.

Η κρίσιμη εξέλιξη αυτής της εβδομάδας αφορά την τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, αύριο.

Τρία χρόνια πριν σαν σήμερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε την πρώτη κίνηση τόνωσης της ρευστότητας εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, απελευθερώνοντας 95 δισ. ευρώ προς τις εμπορικές τράπεζες.

Τα υποτονικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία στο τελευταίο διάστημα, επιτείνουν την εκτίμηση ότι η αμερικανική Federal Reserve θα ανακοινώσει -αν όχι αυτόν τον μήνα τον επόμενο- περαιτέρω μέτρα ρευστότητας.

Ο τεχνολογικός κλάδος συγκεντρώνει ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της Hewlett-Packard (-6%), ενός από τα εξέχοντα στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ, καθώς και την παραίτηση κορυφαίου στελέχους της Apple.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Research in Motion, καθώς η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να αναστείλει την απαγόρευση του BlackBerry.

Η δυναμική ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών, σε συνδυασμό με ευοίωνες οικονομικές ανακοινώσεις από την Κίνα, που ενθαρρύνουν τις αγορές εμπορευμάτων, ωθεί σε μεγάλα κέρδη τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,47% στις 5.410 μονάδες, ο DAX 1,36% στις 6.344 μονάδες, ενώ ο CAC 1,59% στις 3.775 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v