Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς συμφωνία GDF Suez και International Power

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της GDF - Suez για την απόκτηση του ελέγχου της βρετανικής International Power, στο πλαίσιο της ευρύτερης επεκτατικής πολιτικής της γαλλικής εταιρίας κοινής ωφέλειας.

Προς συμφωνία GDF Suez και International Power
Ενδεχομένως και αύριο θα ανακοινωθεί η συμφωνία της GDF - Suez με την International Power, βάσει της οποίας η γαλλική εταιρία κοινής ωφέλειας θα αποκτήσει τον έλεγχο της βρετανικής International Power, συνεχίζοντας την επεκτατική της πολιτική.

Όπως αναφέρουν οι "Financial Times", στόχος της International Power είναι να ανακοινωθεί η συμφωνία την Τρίτη μαζί με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των δύο εταιριών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Sunday Times", τοΔ.Σ. της International Power θα συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας ώστε να διατυπώσει θετική σύσταση ως προς το σχέδιο που φέρει τη γαλλική GDF - Suez -η οποία ελέγχεται κρατικά σε ποσοστό 35%- να μεταφέρει τις μη ευρωπαϊκές δραστηριότητές της στην International Power όπως και όλες τις τοποθετήσεις της στη Βρετανία και στην Τουρκία

Η GDF - Suez θα καταβάλει επίσης στους μετόχους της International Power ειδικό μέρισμα 1,3 δισ. στερλίνων  και θα λάβει σε αντάλλαγμα τον έλεγχο των δύο τρίτων της συγχωνευμένης εταιρίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v