Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed στοίχειωσε τις αγορές -Βουτιά 2% στην Wall

Οι φόβοι της Fed για την αμερικανική οικονομία προκαλούν "τρόμο" στους επενδυτές και επιφέρουν απώλειες 2% στην Wall Street. Απογοητευτικά στατιστικά για Αμερική και Κίνα, δυσοίωνες προβλέψεις για Βρετανία.

Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Fed για την αμερικανική ανάκαμψη, καθώς και της ΒοΕ για την βρετανική, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στατιστικά από τις ΗΠΑ και την Κίνα πιέζουν τα διεθνή χρηματιστήρια σε κάθετη πτώση και το δολάριο σε χαμηλό 15 ετών έναντι του γεν.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 200 μονάδες περίπου ή 2% στις 10.432 μονάδες, ο S&P 2,3% στις 1.095 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,7% στις 2.215 μονάδες.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix, το βαρόμετρο για τα επίπεδα φόβου στις αγορές, ενισχύεται 14% καταδεικνύοντας την έντονη αστάθεια που επικρατεί.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι η αμερικανική ανάκαμψη είναι βραδύτερη απ’όσο υπολόγιζε και δεν απέκλεισε την προοπτική διπλής ύφεσης, ενώ κράτησε ανοιχτές της πόρτες της ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τράπεζα της Αγγλίας σήμερα, υποβάθμισε τις προβλέψεις για την βρετανική ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε 19% τον Ιούνιο, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Νωρίτερα ειχε ανακοινωθεί επιβράδυνση των επενδύσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα.

Την ώρα που οι βασικοί δείκτες της Wall Street εμφάνιζαν πτώση 2% και πλέον, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 2,44% στις 5.245,21 μονάδες, ο DAX με απώλειες 2,1% στις 6.154,07 μονάδες, ενώ ο CAC 2,74% στις 3.628 μονάδες

Από το εταιρικό πεδίο στην Wall Street, απώλειες 3,4% εμφανίζει η Boeing με την μεγαλυτερη πτώση μεταξύ των blue chips του Dow Jones.

Εντονες είναι οι πιέσεις στους μεταλλευτικούς και ενεργειακούς κλάδους, με την Cliffs Natural Resources να εμφανίζει πτώση 5% και την Titanium Metals 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v