Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall εν όψει Fed

Άνοδος  με περιορισμένο όγκο συναλλαγών στη Wall Street, εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τρίτη για την περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Άνοδος με περιορισμένο όγκο συναλλαγών στη Wall, εν αναμονή των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για την περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Μετά τις ενδείξεις αποδυνάμωσης της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αυριανές τελικές αποφάσεις της FED, στο πέρας της διμερούς συνάντησης των στελεχών της, προκειμένου να ανακοινώσουν (είτε αύριο είτε τον επόμενο μήνα) νέα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο οι μετοχές στη Wall έχουν ενισχυθεί ελάχιστα εξαιτίας τόσο του περιορισμένου όγκου συναλλαγών λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης όσο και τις επιλογής πολλών επενδυτών να περιμένουν τις οικονομικές εξελίξεις τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές παραμένουν διχασμένοι μεταξύ των καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου και των μάλλον απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν τον τελευταίο μήνα”, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Duncan- Williams, Jay Suskind.

Ωστόσο, τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου «υποχρέωσαν» τη Goldman Sachs να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων εταιριών στον S&P στα 81 δολάρια από 78 προηγουμένως.

Άνοδος για τη μετοχή της McDonalds Corp καθώς η εταιρία ανακοίνωσε άλμα στις πωλήσεις τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Κέρδη και για τον τίτλο της Research In Motion μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να αναστείλει την απαγόρευση κυκλοφορίας του BlackBerry στη χώρα.

Στον αντίποδα, ισχυρή πτώση 7% για τον τίτλο της Hewlett Packard μετά την παραίτηση του επικεφαλής της, Mark Hurds.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρέλαιο ενισχύθηκε 1% στα 81,57 δολ./βαρέλι

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 1,3% στα 3,02 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,3% στα 24,96 δολάρια. Απώλειες 1,7% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,08 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,42% στις 10.698,75 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,55% στις 1.127,79 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,75% στις 2.305,65 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Ευρώπη οι χρηματιστηριακοί δείκτες ενισχύθηκαν σημαντικά μετά την ισχυρή ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών και τις ευοίωνες οικονομικές ανακοινώσεις της Κίνας.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε στις 5.410,52 μονάδες με άνοδο 1,47%, ο DAX 30 με κέρδη 1,47% στις 6.351,60 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υψηλότερα 1,65% στις 3.777,37μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v