Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed, ΒοΕ και Κίνα τρομάζουν τις διεθνείς αγορές

Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Fed για την αμερικανική ανάκαμψη και της ΒοΕ για την βρετανική, καθώς και τα απογοητευτικά στατιστικά από την Κίνα σε σημαντικές απώλειες τα διεθνή χρηματιστήρια.

Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Fed για την αμερικανική ανάκαμψη, καθώς και της ΒοΕ για την βρετανική, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά στατιστικά από την Κίνα πιέζουν τα διεθνή χρηματιστήρια στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο εβδομάδων και το δολάριο σε χαμηλό 15 ετών έναντι του γεν.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,55% στις 10.474 μονάδες, ο S&P 1,49% στις 1.104 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,12% στις 2.228 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι η αμερικανική ανάκαμψη είναι βραδύτερη απ’όσο υπολόγιζε και δεν απέκλεισε την προοπτική διπλής ύφεσης, ενώ κράτησε ανοιχτές της πόρτες της ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τράπεζα της Αγγλίας σήμερα, υποβάθμισε τις προβλέψεις για την βρετανική ανάπτυξη, ενώ νωρίτερα ειχε ανακοινωθεί επιβράδυνση των επενδύσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχωρεί 0,8%, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,57% στις 5.291 μονάδες, ο DAX 1,78% στις 6.174 μονάδες, ενώ ο CAC 1,84% στις 3.661 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v