Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση προβλέψεων για το αμερικανικό ΑΕΠ

Οι οικονομικοί αναλυτές υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την αμερικανική οικονομία, σύφμωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg και εκτιμούν ότι η Fed θα αναβάλει τα σχέδια αύξησης επιτοκίων για το β΄εξάμηνο του 2011

Υποβάθμιση προβλέψεων για το αμερικανικό ΑΕΠ
Σε υποβάθμιση των προβλέψεων τους για την αμερικανική οικονομία προχωρούν οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Διαβλέποντας ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι δυσμενής με αποτέλεσμα υποτονικές καταναλωτικές δαπάνες, οι αναλυτές αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, η μέση πρόβλεψη των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση, φέρει την αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται κατά 2,55% το δεύτερο εξάμηνο σε ετήσια βάση. Στην δημοσκόπηση του Ιουλίου, η αντίστοιχη πρόβλεψη ήταν στο 2,8%.

Για το 2010, η μέση πρόβλεψη για τους αμερικανικούς ρυθμούς ανάπτυξης υποβαθμίστηκε κατά 0,1% στο 3%. Για το 2011, αναμένεται επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας στο 2,8%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες που αντιστοιχούν στο 70% της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 1,5% φέτος (έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση κατά 2,4%).

Κατά συνέπεια, οι αναλυτές εκτιμούν ότι και τα σχέδια της Fed για αύξηση των επιτοκίων θα αναβληθούν για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v