Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall Street πριν την Fed

Τα δυσοίωνα στατιστικά μεγέθη για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και της Κίνας και οι αμφιβολίες για την έκβαση της συνεδρίασης της Fed, πιέζουν χαμηλότερα την Wall Street. Απώλειες σε Ευρώπη και Ασία.

Τα δυσοίωνα στατιστικά μεγέθη για την οικονομία των ΗΠΑ αλλά και της Κίνας και οι αμφιβολίες για την έκβαση της συνεδρίασης της Federal Reserve, μετά και την αμετάβλητη πιστωτική πολιτική της Ιαπωνίας, επιφέρουν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,7% στις 10.625 μονάδες, ο S&P 0,75% στις 1.119 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1% στις 2.282 μονάδες.

Τα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία συνέχισαν να δείχνουν μια εικόνα στάσης της πορείας ανάπτυξης, με την παραγωγικότητα β΄τριμήνου να εμφανίζει συρρίκνωση για πρώτη φορά από το 2008.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, από την οποία ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν να «ακούσουν» νύξεις για περαιτέρω χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής, εξαιτίας της οικονομικής αποδυνάμωσης.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι η Fed θα αποφύγει τις πιέσεις για περαιτέρω αγορές ομολόγων για τησν ώρα τουλάχιστον, αν και μπορεί να αλλάξει την φρασεολογία της με περισσότερες ανησυχίες για την οικονομική αβεβαιότητα.

Η απόφαση νωρίτερα της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνία να μην παραχωρήσει περαιτέρω μέτρα ρευστότητας, επιτείνει αυτή την άποψη.

Τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υφίστανται σημαντικες απώλειες, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να υποχωρεί σχεδόν 3%. Αφορμή στάθηκε η μεγάλη επιβράδυνση στις εισαγωγές της Κίνας (+22,7%), ενώ οι εξαγωγές συνέχισαν να αναπτύσσονται εύρωστα (38,1%).

Ο δείκτης FTSE στις ευρωαγορές υποχωρεί 0,74% στις 5.370 μονάδες, ο DAX 1,2% στις 6.274 μονάδες, ο CAC 1,2% στις 3.731 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v