Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Αστυνομική επιδρομή στα γραφεία στη Σεούλ

Αστυνομική επιδρομή πραγματοποίησαν οι κορεατικές αρχές στα γραφεία της Google στη Σεούλ με κατηγορία της παράνομης συλλογής στοιχείων μέσω της υπηρεσίας Street View.

Google: Αστυνομική επιδρομή στα γραφεία στη Σεούλ
Αστυνομική επιδρομή πραγματοποίησαν οι Αρχές της Νοτίου Κορέας στα γραφεία της Google στη Σεούλ. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν πως αναζητούσαν στοιχεία για ενδεχόμενη παράνομη συλλογή στοιχείων μέσω της υπηρεσίας Street View.
 
"Οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα  κατά της Google Korea LLC για το ενδεχόμενο μη εγκεκριμένης συλλογής και αποθήκευσης στοιχείων χρηστών του Internet από δίκτυα Wi-Fi", αναφέρει η ανακοίνωση της κορεατικής αστυνομίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η υπηρεσία Street View, της Google Map, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν σε μια περιοχή με πανοραμικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από το επίπεδο του εδάφους, μέσω των γνωστών αυτοκινήτων της Google.

Η Google προετοιμάζει την υπηρεσία Street View για τη Νότιο Κορέα εδώ και έναν χρόνο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα και σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, το θέμα βρίσκεται υπό έρευνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ενώ αντίστοιχες έρευνες και μηνύσεις έχουν κατατεθεί και σε άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v