Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vedanta: Εξαγορά της πετρελαϊκής Cairn India

Με στόχο την επέκτασή της στον πετρελαϊκό κλάδο, η μεταλλευτική του μεγιστάνα Anil Agarwal προχωρά στην εξαγορά του 60% της Cairn India, της τέταρτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής στην Ινδία, έναντι 9,6 δισ. δολ.

Vedanta: Εξαγορά της πετρελαϊκής Cairn India
Επέκταση στον πετρελαϊκό κλάδο πραγματοποιεί η Vedanta Resources Plc., η οποία προχωρά στην εξαγορά του 60% της Cairn Energy στην Ινδία. Η μεταλλευτική εταιρία του μεγιστάνα κ. Anil Agarwal συμφώνησε στην εξαγορά της Cairn India έναντι 9,6 δισ. δολ. για να αποκτήσει πρόσβαση στα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου της Ινδίας. Η Cairn India είναι η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ινδίας.

Η μετοχή της σκοτσέζικης Cairn Energy καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 4%, καθώς η διοίκησή της δήλωσε πως μέρος της ρευστότητας "των δισεκατομμυρίων δολαρίων" που θα αντληθεί από αυτήν την πώληση θα επιστραφεί στους μετόχους, αλλά παράλληλα θα πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις στη Γροιλανδία.

"Με την προτεινόμενη εξαγορά θα ενισχυθεί σημαντικά η θέση της Vedanta ως πρωταθλήτριας στον κλάδο φυσικών πόρων", αναφέρει ο πρόεδρός της, κ. Anil Agarwal. Επισημαίνεται πως εάν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά τότε η Vedanta θα είναι η δεύτερη μεταλλευτική εταιρία μετά την BHP Billiton με ισχυρή παρουσία και στον πετρελαϊκό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v