Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλαγές ...μεσοκαλόκαιρου στην Wall Street

Οι φόβοι ότι η οικονομίες "σκοντάφτουν", εξακολουθούν να δυναστεύουν τις διεθνείς αγορές, ειδικά μετά τα αναιμικά μεγέθη του ΑΕΠ Ιαπωνίας. Χλιαρή υποδοχή των macro στη Wall, αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Οι φόβοι ότι η οικονομική ανάκαμψη «σκοντάφτει» εξακολουθούν να δυναστεύουν την επενδυτική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές, ειδικά μετά την χαμηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξη από την Ιαπωνία στο β’ τρίμηνο.

Στις ΗΠΑ, τα στατιστικά μεγέθη παρέμειναν υποτονικά, καθώς ο δείκτης μεταποίησης της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, ανέκαμψε ήπια αλλά διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 10.242 μονάδες, ο S&P 0,67% στις 1.072 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,59% στις 2.160 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Dow σημείωσε πτώση 3,3% κλείνοντας με απώλειες επί τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Οι συνθήκες στον τομέα μεταποίησης της περιφέρειας της Νέας Υόρκης βελτιώθηκαν κάπως τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά πάντως αποδείχθηκαν κατώτερες των εκτιμήσεων και παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Από τον επιχειρηματικό τομέα, η μετοχή της Dell ενισχύεται 0,17% μετά την συμφωνία εξαγοράς της 3Par που εκτινάσσεται 85%.

Ο τίτλος της Vedanta Resources στο Λονδίνο εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του 60% της ενεργειακής Cairn India.

Η Lowe's Cos. ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 58 σεντς ανά μετοχή.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον ιρλανδέζικο τραπεζικό κλάδο, και το ADR της Allied Irish Banks υποχωρεί σχεδον 2% ενώ της Bank of Ireland σχεδόν 6%.

Στις διεθνείς αγορές, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση, μετά τα στοιχεία για πενιχρή αύξηση 0,4% στο ΑΕΠ β΄τριμήνου.

Στην Ευρώπη κυριαρχούν τα αρνητικά πρόσημα, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,35% στις 5.257 μονάδες, τον DAX 0,18% στις 6.099 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,81% στις 3.581 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v