Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall χάρη στα στατιστικά

Η ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου και το καταναλωτικό κλίμα Αυγούστου, στηρίζουν την Wall σε σταθεροποίηση, μετά τις απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις και το σημερινό άνοιγμα.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις για την ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου και το καταναλωτικό κλίμα Αυγούστου, βοηθούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε σταθεροποίηση, ενώ το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό μετά το μπαράζ ανακοινώσεων και προβλέψεων για την επιβράδυνση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 10.328 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 2.186 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το +0,5% που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά πάντως σημειώνοντας αύξηση για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ελαφρώς ταχύτερα από το +0,2% που περίμεναν οι αναλυτές.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η J.C. Penney αντιδρά με ήπια άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου.

Ο αμερικανικός τίτλος της Delhaize Group βουλιάζει 8% μετά την κάθετη υποβάθμιση της πρόβλεψης για τις μελλοντικές πωλήσεις.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την θεαματική επιτάχυνση της ανάπτυξης στις οικονομίες της ευρωζώνης, με «λοκομοτίβα» την γερμανική ανάκαμψη.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει πτώση 0,29% στις 5.249 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 6.099 μονάδες, ενώ ο CAC 0,67% στις 3.596 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v