Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδές καλόγριες κατά της Morgan Stanley!

Αγωγή κατά της Morgan Stanley κατέθεσαν εκατοντάδες Ιρλανδές καλόγριες κατηγορώντας την ότι αθέτησε όρους συμβολαίου, με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η επένδυσή τους των 6 εκατ. ευρώ.

Ιρλανδές καλόγριες κατά της Morgan Stanley!
Ομάδα Ιρλανδών επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες καλόγριες, κατέθεσε αγωγή κατά της Morgan Stanley, κατηγορώντας την για αθέτηση των όρων του συμβολαίου, με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η επένδυσή τους των 6 εκατ. ευρώ.

Στην ομαδική αγωγή αναφέρεται ότι το 2006 ομάδα επενδυτών -στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Αδελφές του Ελέους του Ιησού και της Παναγίας και Οι Αδελφές της Αγίας Πίστης- είχε εμπιστευτεί τη Morgan Stanley και είχε τοποθετηθεί σε ένα επενδυτικό όχημα ομολόγων. Η επένδυση συνολικά ανήλθε στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Βάσει των όρων του συμβολαίου, σε περίπτωση υποβάθμισης των εν λόγω ομολόγων σε επίπεδο junk, η Morgan Stanley όφειλε να προχωρήσει άμεσα σε ρευστοποίηση των τίτλων. Οι τίτλοι υποβαθμίστηκαν από τη Standard & Poor's τον Ιούνιο του 2009, αλλά η Morgan Stanley προχώρησε σε πώλησή τους πέντε μήνες αργότερα και μάλιστα σε θυγατρική της εταιρία, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, όπως τουλάχιστον αναφέρει το κατηγορητήριο.

Όπως καταγγέλλουν οι καλόγριες, "η προμελετημένη ή από αμέλεια" κίνηση της Morgan Stanley οδήγησε σε ζημίες της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% της επένδυσης των μηνυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v