Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά της Google κατέθεσε η Oracle

Αγωγή κατά της Google κατέθεσε η Oracle. Στο επίκεντρο το λειτουργικό σύστημα Android για τα smartphones της Google, το οποίο κατά τη μυνητήριο αναφορά παραβιάζει τις πατέντες τεχνολογίας Java που κατέχει η Oracle.

Αγωγή κατά της Google κατέθεσε η Oracle
Δικαστικά στρέφεται η Oracle Corp. κατά της Google, ισχυριζόμενη πως το λειτουργικό σύστημα Android για "έξυπνα" κινητά παραβιάζει τις πατέντες της τεχνολογίας Java. H Google δήλωσε ότι μελετά το ζήτημα και αρνήθηκε προς το παρόν να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η Oracle, εταιρία ανάπτυξης λογισμικών προγραμμάτων, εξαγόρασε έναντι 5,6 δισ. δολ. τα δικαιώματα της γλώσσας προγραμματισμού και της σχετικής τεχνολογίας Java από τη Sun Microsystems. Η Java μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη μιας σειράς εφαρμογών για υπολογιστές, ιστοσελίδες, έξυπνα κινητά και άλλες φορητές συσκευές.

Στην αγωγή που κατέθεσε η Oracle, αναφέρει ότι το Android συμπεριλαμβάνει ποικίλες εφαρμογές της Java και παραβιάζει διάφορες πατέντες γεγονός που -κατά την Oracle- η Google θα έπρεπε να γνωρίζει, επειδή τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει αρκετούς μηχανικούς που προηγουμένως εργάζονταν στη Sun Microsystems πάνω στην τεχνολογία Java.

Η Oracle ζητά να απαγορευτεί στην Google να αναπτύξει περαιτέρω και να διανείμει το λειτουργικό Android, καθώς επίσης και αποζημίωση για σκόπιμη παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v