Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και οικονομία δίχασαν τη Wall

Αμετάβλητοι έκλεισαν Dow και S&P μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία ενώ οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τεχνολογικό κλάδο κράτησαν σε θετικό έδαφος τoν Nasdaq. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Αμετάβλητοι έκλεισαν Dow και S&P μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία ενώ οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τεχνολογικό κλάδο κράτησαν σε θετικό έδαφος τoν Nasdaq. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Για άλλη μια συνεδρίαση τα κατώτερα των αναμενόμενα μακροοικονομικά στοιχεία συγκράτησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall με μόνη εξαίρεση το δείκτη Nasdaq να σημειώνει άνοδο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της 3Par από την Dell.

Αναλυτικά, ανεπαίσθητη βελτίωση, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρουσίασε η μεταποίηση στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο, ενώ άκρως απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία στην στεγαστική αγορά, με τον δείκτη κατασκευαστικού κλίματος (NAHB) να βουλιάζει σε χαμηλό 17 μηνών.

Ωστόσο τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία δεν φάνηκαν αρκετά για να κάμψουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ιδιαίτερα για τεχνολογικούς τίτλους. Σε αυτό βοήθησε και η ανακοίνωση εξαγοράς της 3Par από την Dell έναντι 1,5 δισ. δολαρίων και της θυγατρικής της Texas Instruments από την Intel.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης η μετοχή της 3Par ενισχύεται 85%, της Intel 1,7%, της Texas Instrument μόλις 0,7% ενώ υποχωρεί ο τίτλος της Dell 1%.

Κέρδη 2% για την μετοχή της Lowe’s καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας στο β’ τρίμηνο αν και κατώτερη των προσδοκιών των αναλυτών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, με πτώση 0,2% σε χαμηλό 5 εβδομάδων διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στα 75,24 δολ./βαρέλι, με τους ενεργειακούς τίτλους των Chevron και Exxon Mobil να ακολουθούν αντίθετες πορείες και ο μεν πρώτος να ενισχύεται 0,4% και ο δε δεύτερος να υποχωρεί 0,2%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 0,4% στα 2,68 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 1,5% στα 23,47 δολάρια. Αμετάβλητο το ADR του ΟΤΕ, στα 3,78 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow με οριακή πτώση 0,01% στις 10.303,01 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,01% στις 1.079,38 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,39% στις 2.181,47 μονάδες.

Στην Ευρώπη κυριάρχησαν τα αρνητικά πρόσημα το πρωί, αλλά το απόγευμα, καθώς η Wall Street γύριζε θετικά, εκδηλώθηκε σημαντική ανάκαμψη.

Αναλυτικά ο δείκτης FTSE έκλεισε με αμελητέα άνοδο 0,01% στις 5.276,10 μονάδες, ο DAX πρακτικώς αμετάβλητος στις 6.110,57 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,37% στις 3.597,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v