Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικά και στατιστικά στηρίζουν την Wall Street

Τα αισιόδοξα αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ και τα όχι απαισιόδοξα στατιστικά μεγέθη, προκαλούν θετική αντίδραση στην Wall. Εκτίναξη στον κλάδο λιπασμάτων λόγω Potash. Αισθητή ανάκαμψη στις ευρωαγορές.

Τα θετικά αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών και τα όχι αρνητικά στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε συνδυασμό με την κινητικότητα που προκαλεί η απόρριψη της προσφοράς της BHP Billiton από μέρους της Potash, προκαλούν θετική αντίδραση στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 10.366 μονάδες, ο S&P 0,85% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,89% στις 2.201 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στην Wall Street έκλεισαν χθες με ανεπαίσθητες μεταβολές, μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις.

Εντονο ενδιαφέρον επικρατεί στον κλάδο λιπασμάτων διεθνώς, μετά την απόρριψη από μέρους της Potash, που αντιδρά με ράλι 25%, της προσέγγισης της βρετανικής BHP Billiton, ο τίτλος της οποίας υποχωρεί στο Λονδίνο σχεδόν 2%.

Από το μέτωπο των εταιρικών μεγεθών τριμήνου, η Wal-Mart αντιδρά με ήπια άνοδο στην ανακοίνωση αύξησης κερδών και αναβάθμισης ετήσιων στόχων, ενώ η Home Depot αποκομίζει κερδη 1,35%.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, όσο αναμενόταν, και ενισχύθηκε 4,2% σε ετήσια βάση.

Επίσης, οι ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών αυξήθηκαν 1,7% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειωθεί αύξηση 2%, μετά την βουτιά 8,7% του προηγούμενου μήνα.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε επιπλέον ότι η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε αρκετά περισσότερο α’όσο αναμενόταν τον Ιούλιο, κατά 1%.

Ο θετικός αντίκτυπος από τις δημοπρασίες ομολόγων σε Ισπανία και Ιρλανδία επισκιάζει την διολίσθηση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία και εμπνέει θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE αποκομίζει κέρδη 0,9% στις 5.323 μονάδες, ο DAX 1,14% στις 6.180 μονάδες, ενώ ο CAC 1,2% στις 3.640 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v