Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mark Mobius: Αισιοδοξία για τη διεθνή ανάπτυξη

Η παγκόσμια ανάκαμψη "βρίσκεται στον σωστό δρόμο" δήλωσε ο Mark Mobius στο Bloomberg εκτιμώντας μάλιστα πως οι αναδυόμενες αγορές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας θα ηγηθούν της διεθνούς ανάπτυξης.

Mark Mobius: Αισιοδοξία για τη διεθνή ανάπτυξη
Η παγκόσμια ανάκαμψη "βρίσκεται στον σωστό δρόμο", δήλωσε ο κ. Mark Mobius σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εκτιμώντας μάλιστα πως οι αναδυόμενες αγορές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας θα ηγηθούν της διεθνούς ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Templeton Asset Management δήλωσε πως η ενίσχυση της ρευστότητας θα συμβάλει στην προστασία των ανεπτυγμένων οικονομιών -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ- από το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης. "Αυτές οι ανησυχίες όμως υπάρχουν στις ΗΠΑ, ο υπόλοιπος πλανήτης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση", δήλωσε και συμπλήρωσε: "Στο μέλλον τα νούμερα θα γίνονται ολοένα και καλύτερα".

"Ακόμη κι αν υπάρξει επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας από το 10% στο 8%, δεν είναι και τόσο κακή εξέλιξη. Εάν, όμως, η επιβράδυνση φτάσει το 5%, τότε θα ανησυχήσουμε", δήλωσε ο κ. Mark Mobius, ο οποίος επισημαίνεται ότι τον Μάρτιο του 2009 επιτυχώς προέβλεψε το χρηματιστηριακό ράλι των αναδυόμενων αγορών.

"Δεδομένου ότι δεν υπάρχει διπλή ύφεση, προβλέπουμε συνέχιση της ανοδικής πορείας των χρηματιστηριακών αγορών", δήλωσε αναφερόμενος στις αναδυόμενες αγορές και συμπλήρωσε: "Οι αποτιμήσεις δεν είναι σήμερα όσο ‘λογικές’ εμφανίζονταν στις αρχές του 2009 ή στα τέλη του 2008. Ωστόσο, μπορούμε ακόμα να βρούμε ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν είναι πια τόσο εύκολο όσο ήταν στις αρχές του προηγούμενου έτους".

Η κορυφαία επιλογή του κ. Mobius μεταξύ των αναδυόμενων οικονομία παραμένει η Βραζιλία, λόγω του φυσικού πλούτου της χώρας και της συρρίκνωσης του ελλείμματος. Όσον αφορά στις μετοχές της βραζιλιάνικης αγοράς, επιλέγει τράπεζες και μεταλλουργίες.

Οι επενδυτικές επιλογές του για την κινεζική αγορά επικεντρώνονται σε μετοχές εταιριών καταναλωτικών προϊόντων και μεταποιητικού κλάδου, καθώς προβλέπει στήριξη των εταιρικών αποτελεσμάτων από τη στροφή της κινεζικής οικονομίας προς την εγχώρια ζήτηση με παράλληλη απεξάρτηση από τις εξαγωγές. Δηλώνει ότι "δεν είναι μεγάλο το ενδιαφέρον" για τον κινεζικό τραπεζικό κλάδο καθώς προβλέπει ενίσχυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ποσοστό έως και 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v