Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστής απέρριψε τον διακανονισμό της Barclays

Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε ως ανεπαρκή, τον διακανονισμό στον οποίο είχε καταλήξει η Barclays με τις αμερικανικές αρχές, για την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο στο Ιράν, την Κούβα και την Λιβύη.

Δικαστής απέρριψε τον διακανονισμό της Barclays
Ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε τον διακανονισμό στον οποίο είχε καταλήξει η Barclays με τις αμερικανικές αρχές, για την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο στο Ιράν, την Κούβα και την Λιβύη.

Η βρετανική τράπεζα κατηγορήθηκε ότι επί δεκαετία απέκρυπτε στοιχεία, ώστε να διευκολύνει τραπεζικές συναλλαγές σε χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων.

Το ύψος του διακανονισμού ανήλθε στα 298 εκατ. δολ., που ο δικαστής Emmelt Sullivan χαρακτηρίζει ανεπαρκές κάνοντας μάλιστα λόγο για «την αγαπημένη συμφωνία» της Barclays.

«Γιατί δεν είναι η κυβέρνηση πιο σκληρή με τις τράπεζες;» αναρωτήθηκε ο δικαστής Sullivan. Μαζί του συμφωνεί και η ομοσπονδιακή δικαστής, Ellen Huvelle απέρριψε διακανονισμό ύψους 75 εκατ. δολ. στον οποίο κατέληξε η Citigroup με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στις 16 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v