Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλεία: Περιορισμένο το κόστος των νέων κανόνων

Περιορισμένο θα είναι το κόστος για την παγκόσμια ανάπτυξη από τους νέους κανόνες της τραπεζικής μεταρρυθμίσης, υποστηρίζει η Επιτροπή της Βασιλείας, απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για περαιτέρω χαλάρωσή της μεταρρύθμισης

Βασιλεία: Περιορισμένο το κόστος των νέων κανόνων
«Περιορισμένος» θα είναι ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από την εφαρμογή των νέων κανόνων που θα διέπουν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, υποστήριξε σήμερα η Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας της Βασιλείας.

Με την δήλωση αυτή, οι ιθύνοντες της τραπεζικής μεταρρύθμισης απαντούν στις εκκλήσεις του τραπεζικού κλάδου για χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, με το επιχείρημα ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για την διεθνή αναπτυξιακή πορεία.

Όπως όμως, απαντά η Επιτροπή της Βασιλείας, ο ετήσιος ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης θα μειωθεί – συνεπεία των νέων κανόνων – κατά 0,04% σε περίοδο 4,5 ετών.

«Τα οικονομικά οφέλη των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων είναι σημαντικά και θα πρέπει να συνυπολογίζονται όταν αναλύεται το κόστος των μεταρρυθμίσεων» αναφέρει ο Nout Wellink πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v