Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Θετική εικόνα, με αξιόλογα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο, επικρατεί στην Wall με τον S&P 500 να παραμένει σταθερά πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 1.088 μονάδων. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών αναμετρώνται με τις περιορισμένες πιέσεις στους ενεργειακούς τίτλους στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου οι συναλλαγές παραμένουν ιδιαίτερα περιορισμένες εν μέσω των θερινών διακοπών πολλών επενδυτών.

Οι βασικοί δείκτες κινούνται ανοδικά μετά το προηγούμενο ράλι τιμών, αλλά ο δείκτης S&P 500 διατηρείται πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 1.088 μονάδων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 10.457 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,56% στις 1.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,83% στις 2.228 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς κινείται γύρω από τον κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών στις τελευταίες συνεδριάσεις, μετά την κάθετη πτώση του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας φόβων ότι η οικονομική ανάκαμψη σκοντάφτει. Ο μέσος όρος 50 ημερών βρίσκεται περί τις 1.088 μονάδες.

Στο επίκεντρο παραμένει η υπόθεση της εξαγοράς της Potash Corp. of Saskatchewan στην οποία η BHP Billiton έκανε επιθετική προσφορά, μετά την απόρριψη της πρώτης προσέγγισής της.

Οι προσφορές έχουν προκαλέσει ράλι τιμών σε πολλούς κλάδους που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και ειδικά τα λιπάσματα, όπου ειδικευεται η Potash.

Η Wall Street απεκόμισε εύρωστα κέρδη χθες μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, με αρωγή από την περίπτωση Potash (+1,98%), καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα και μια ευχάριστη στατιστική έκπληξη για την βιομηχανική παραγωγή.

Απουσία στατιστικών ειδήσεων σήμερα, το δολάριο κινείται με ήπιες διακυμάνσεις και υποχωρεί 0,4% έναντι του γεν ενώ ενισχύεται 0,2% έναντι του ευρώ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Analog Devices κερδίζει σχεδόν 3% μετά την ανακοίνωση καλυτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου και στηρίζει σε ανάκαμψη τον τεχνολογικό κλάδο.

Στις εισηγμένες επιχειρήσεις που κοινοποιούν σήμερα αποτελέσματα, περιλαμβάνονται η Target Corp. και η Deere & Co..

Πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακοί κλάδοι, καθως η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1% στον απόηχο της νέας ανόδου αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, που κινουνται προς επίπεδα ρεκόρ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,89% στις 5.302,87 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,32% στις 6.186,31 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,41% στις 3.647,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v