Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Κάθετη μείωση στα ομόλογα ΗΠΑ τον Ιούνιο

Η Κίνα μείωσε τον Ιούνιο τα ενεργητικά σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου, ενώ το Πεκίνο γίνεται πιο αισιόδοξο για τις οικονομίες Ευρώπης και Ιαπωνίας.

Κίνα: Κάθετη μείωση στα ομόλογα ΗΠΑ τον Ιούνιο
Η Κίνα μείωσε τον Ιούνιο τα ενεργητικά σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου με το μεγαλύτερο μηνιαίο ποσοστό στην ιστορία, καθώς η «βουτιά» στις αποδόσεις των χρεογράφων των ΗΠΑ, με το διετές yield να κινείται σε αρνητικό ρεκόρ, απειλεί να τα καταστήσει μη ελκυστικά.

Τα ενεργητικά της Κίνας σε μακροχρόνια Treasuries μειώθηκαν κατά 21,2 δισ. δολ. τον Ιούνιο στα 839,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Οι συνολικές κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικά χρεόγραφα μειώθηκαν 2,8% στα 843,7 δισ. δολ. μετά την πτώση 3,6% τον Μάιο.

Η Κίνα, που είναι ο μεγαλυτερος πιστωτής της Αμερικής, έχει αρχίσει να «μαζεύεται» μετά την κατάργηση της νομισματικής σύνδεσης με το δολάριο τον Ιούνιο, που περιορίζει τους λόγους αγοράς δολαρίων κι επένδυσής τους σε Treasuries.

Επιπλέον, το Πεκίνο έχει γίνει πιο αισιόδοξο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και προτιμά να αγοράζει ομόλογα αυτών των δύο οικονομιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v