Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η οικονομία για την Wall Street

Οι ανησυχίες ότι η αμερικανική ανάπτυξη «σκοντάφτει» εξακολουθούν να δημιουργούν αρνητικές συνθήκες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μικτή εικόνα από τα τεχνολογικά αποτελέσματα Q2. Πτώση ευρωαγορών λόγω ΕΚΤ.

Οι ανησυχίες ότι η αμερικανική ανάπτυξη «σκοντάφτει» εξακολουθούν να δημιουργούν αρνητικές συνθήκες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ειδικά μετά τα χθεσινά απογοητευτικά στατιστικά μεγέθη για την ανεργία και την μεταποίηση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,17% στις 10.155 μονάδες, ο S&P 1% στις 1.064 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,77% στις 2.162 μονάδες.

Η Wall Street αισθητά κάθετα χθες μετά τα δυσμενή μακροοικονομικά μεγέθη για την αγορά εργασίας και την μεταποίηση, που «φούντωσαν» τους φόβους για επιβράδυνση της ανάκαμψης.

Για σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί ανακοινώσεις στατιστικών στοιχείων.

Ο τεχνολογικός κλάδος αντιδρά στα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν χθες οι κολοσσοί Dell (-1,5%) και Hewlett-Packard (-0,6%).

Η Dell ανακοίνωσε αύξηση 15,5% στα κέρδη β΄τριμήνου ενώ η H-P αύξηση 6%.

Στην ατζέντα των σημερινών ανακοινώσεων Q2 περιλαμβάνονται οι εταιρίες Hormel Foods, Ann Taylor Stores και Gap.

Κέρδη σχεδόν 5% αποκομίζει η μετοχή της Tyco International, που η Standard & Poor's ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει την μετοχή της Smith International στον δείκτη S&P 500.

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα συζητήσει ανάκληση των μέτρων στήριξης στις αρχές του ερχόμενου έτους, προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στις ευρωαγορές.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,31% στις 5.195,28 μονάδες, ο DAX 30 με πτώση 1,15% στις 6.005,16 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα 1,3% στις 3.526,12 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v