Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Επικοινωνεί με G7 για την άνοδο του γεν

O υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες χώρες της Group of Seven -G7 σχετικά με το ζήτημα των ισοτιμιών.

Ιαπωνία: Επικοινωνεί με G7 για την άνοδο του γεν
O υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τις υπόλοιπες χώρες της Group of Seven -G7 σχετικά με το ζήτημα των ισοτιμιών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η άνοδος του γεν θα υπονομεύσει περαιτέρω την ιαπωνική οικονομία, που είναι εξαρτημένη από τις εξαγωγές.

Ο κ. Νόντα είπε ότι παρακολουθεί τις συναλλαγματικές κινήσεις με «το μέγιστο ενδιαφέρον» αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση παρέμβασης, που θεωρείται εξάλλου απίθανη, εκτός εάν ανατιμηθεί πολύ πάνω από το υψηλό 15 ετών έναντι του δολαρίου, το ιαπωνικό νόμισμα.

Οι πρόσθετες πιέσεις που ασκεί το ισχυρό γεν στην ευάλωτη ιαπωνική οικονομία, έχει ωθήσει την κυβέρνηση να μελετά πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης.

Οι αγορές εκτιμούν ότι είναι πιθανό η κεντρική τράπεζα BoJ, θα χαλαρώσει περαιτέρω την ήδη υπερ-χαλαρή πιστωτική πολιτική της σε έκτατη συνάντηση εντός των ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v