Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά ακινήτων πιέζει το Dow κάτω των 10.000

Επιταχύνεται η πτώση στην Wall Street μετά την απώλεια των 10.000 μονάδων του Dow Jones, καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις εξακολουθούν να δείχνουν μια οικονομία που ασθμαίνει. Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Επιταχύνεται η πτώση στην Wall Street μετά την απώλεια των 10.000 μονάδων του Dow Jones, καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις εξακολουθούν να δείχνουν μια οικονομία που ασθμαίνει.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,5% στις 9.991 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 1045 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,44% στις 2.114 μονάδες.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι επικεντρωμένα στις 10.000 μονάδες του Dow, καθώς αν χαθεί αυτό το ψυχολογικό φράγμα, οι επενδυτές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού προβλέπεται να το χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για περαιτέρω πωλήσεις.

Πράγματι, οι αρχικά ήπιες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επιταχύνθηκαν μετά την απώλεια των 10.000 μονάδων, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των μακροοικονομικών μεγεθών για την αγορά ακινήτων.

Οι έντονες χθεσινές απώλειες της Wall Street ακολούθησαν την δημοσίευμα των στατιστικών στοιχείων για τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών, που βούλιαξαν 27% τον Ιούλιο, με την μεγαλύτερη πτ ώση στην ιστορία.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών διολίσθησαν 12,4% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν στο αρνητικό ρεκόρ των 276.000 (στο 12μηνο).

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε αύξηση 0,3% στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ένα μέγεθος που εκπροσωπεί τα επίπεδα επιχειρηματικών επενδύσεων. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση σε τρεις μήνες, που όμως ήταν πολύ μικρότερη της αναμενόμενης (περίπου 2,7%).

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Toll Brothers ενισχύεται 3% καθώς «γύρισε» σε κερδη στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, από ζημιές πέρσι.

Εντονες είναι οι πιέσεις στις ιρλανδικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας από την Standard & Poor's και η Allied Irish Banks εμφανίζει απώλειες 4,8% ενώ η Bank of Ireland 2,6%.

Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις επισκιάζουν την ανέλπιστη ανάκαμψη του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας.

Ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση 0,76% στις 5.116 μονάδες, ο DAX 0,88% στις 5.883 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,53% στις 3.437 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v