Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ακολουθεί η Wall την θετική διεθνή αντίδραση

Παρά και τις ενθαρρυντικές στατιστικές ανακοινώσεις, η Wall δεν καταφέρνει να πάρει την σκυτάλη της ανάκαμψης από τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κινείται ήπια πτωτικά.

Παρά και τις ενθαρρυντικές στατιστικές ανακοινώσεις, η Wall Street δεν καταφέρνει να πάρει την σκυτάλη της ανάκαμψης από τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και κινείται  ήπια πτωτικά.

Μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 10.054 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.055 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,11% στις 2.139 μονάδες.

Κινητικότητα εκδηλώνεται στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα deals που ανακοινώθηκαν. Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την ομοεθνή Stratavia, ενώ η προσφορά της Dell για την 3Par έγινε δεκτή.

Οι φόβοι για επιβράδυνση της ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία αυξάνονται γεωμετρικά τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας σειράς απογοητευτικών ανακοινώσεων για την στατιστική εμφάνιση κυρίως των αγορών εργασίας και ακινήτων.

Πάντως σήμερα οι ενδείξεις δεν ήταν αποθαρρυντικές, καθώς ανακοινώθηκε μείωση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας κατά 31.000.

Θετική ήταν επίσης η ανακοίνωση ότι το ποσοστό των σπιτιών που βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης μειώθηκε στο β΄τρίμηνο, σημειώνοντας για πρώτη φορά από το 2006 πτώση.

Από το στατιστικό μέτωπο, όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ανακοίνωση της αναθεωρημένης εκτίμησης για το ΑΕΠ β΄τριμήνου των ΗΠΑ, την Παρασκευή. Αύριο ολοκηρώνεται επίσης το ετήσιο συνέδριο της Fed στο Τζάκσον Χόουλ, απ’όπου αναμένονται ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική.

Από το εταιρικό μέτωπο, η αλυσίδα λιανικού εμπορίου J. Crew Group πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η Guess υποχωρεί αισθητά μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της.

Τα διεθνή χρηματιστήρια ανέκαμψαν από τα χαμηλά επτά εβδομάδων με θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, χάρη κυρίως σε μια σειρά καλά επιχειρηματικά κέρδη. Η Credit Agricole ενισχύθηκε 2,8% στο Παρίσι χάρη στην ανακοίνωση αύξησης κερδών τριμήνου 89%, η L'Oreal 6% και η Diageo 1,5% στο Λονδίνο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 5.155,84 μονάδες, ο DAX 0,22% στις 5.912,58 μονάδες, ενώ ο CAC 0,72% υψηλότερα στις 3.475,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v