Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρώτη μείωση κατασχέσεων οικιών από το 2006

Το ποσοστό των σπιτιών που βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης μειώθηκε στο β΄τρίμηνο, σημειώνοντας για πρώτη φορά πτώση από το 2006.

ΗΠΑ: Πρώτη μείωση κατασχέσεων οικιών από το 2006
Το ποσοστό των σπιτιών που βρίσκονται σε διαδικασία κατάσχεσης μειώθηκε στο β΄τρίμηνο, σημειώνοντας για πρώτη φορά πτώση από το 2006 και την μεγαλύτερη μείωση από το 2005 από τρίμηνο σε τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης κτηματικών τραπεζών ΜΒΑ.

Πάντως στα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Mortgage Bankers Association φαίνεται επίσης ότι οι καθυστερήσεις αποπληρωμής αυξάνονται, στοιχείο που θα μπορούσε να καταλήξει σε νέα αύξηση των κατασχέσεων.

Το ποσοστό των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε κάποιο σημείο της διαδικασίας πλειστηριασμού ακινήτου ήταν 4,57% στο β΄τρίμηνο έναντι 4,63% στο α΄τρίμηνο και 4,3% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα δάνεια που παρουσιάζουν καθυστέρηση μιας τουλάχιστον πληρωμής διαμορφώθηκαν στο 3,51% του συνόλου έναντι 3,31% στα τέλη του περασμένου έτους. Στην αιχμή τους, στο δ΄τρίμηνο 2009, τα καθυστερημένα δάνεια εκπροσωπούσαν 3,77% του συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v