Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Στο 40% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

Ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά κατώτερο του 1% θα καταγράψουν οι ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Nouriel Roubini, ο οποίος θεωρεί μάλιστα πως οι πιθανότητες νέας ύφεσης είναι στο 40%.

Roubini: Στο 40% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ
Ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά κατώτερο του 1% θα καταγράψουν οι ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Nouriel Roubini, ο οποίος θεωρεί μάλιστα πως οι πιθανότητες νέας ύφεσης είναι στο 40%.

Ο καθηγητής οικονομικών του New York University και πρόεδρος του Roubini Global Economics LLC θεωρεί δεδομένο πως η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων ανάπτυξης για το β΄ τρίμηνο "στο 1,2% στην καλύτερη περίπτωση".

"Ο ούριος άνεμος που στήριξε την ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους μετατρέπεται σε μετωπικό κατά το δεύτερο εξάμηνο", αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: "Με ρυθμό ανάπτυξης στο 1% ή ακόμη κατώτερο, τα χρηματιστήρια μπορεί να οδηγηθούν σε έντονη διόρθωση και τα spreads της διατραπεζικής να διευρυνθούν καθώς θα εντείνεται η τάση αποστροφής επενδυτικού κινδύνου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v