Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιαπωνία "αποφασισμένη" να συγκρατήσει το γεν

"Αποφασιστικές" κινήσεις για τη χαλιναγώγηση του γεν προαναγγέλλει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Έρευνα του υπ. Οικονομικών του Τόκιο αποκαλύπτει πως το 40% των επιχειρήσεων μελετά μεταφορά δραστηριοτήτων εκτός Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία αποφασισμένη να συγκρατήσει το γεν
Έτοιμος να προχωρήσει σε "αποφασιστικές" κινήσεις για τη χαλιναγώγηση του γεν δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, τονίζοντας μάλιστα πως θα συναντηθεί σύντομα με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας με βασικό θέμα ατζέντας την ανοδική πορεία του ιαπωνικού νομίσματος.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας δημοσιοποίησε έρευνα βάσει της οποίας τα δύο τρίτα των εταιριών της χώρας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην κερδοφορία τους εάν το γεν διατηρηθεί στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα (κοντά σε υψηλό 15ετίας έναντι του δολαρίου) για το επόμενο εξάμηνο.

Η έρευνα καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι το 40% των εταιριών δηλώνει πως θα εξετάσει μεταφορά των δραστηριοτήτων εκτός Ιαπωνίας εάν συνεχιστεί η ανοδική πορεία του γεν.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο πρωθυπουργός κ. Naoto Kan δήλωσε σήμερα ότι θα αναλάβει ισχυρή δράση ως προς τις κινήσεις της αγοράς συναλλάγματος εφόσον απαιτηθεί και θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, κ. Masaaki Shirakawa, μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από τη Fed και την ΕKT, στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Πάντως, η αντίδραση της αγοράς συναλλάγματος στις δηλώσεις του κ. Kan ήταν περιορισμένη, καθώς είχαν προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στα 84,65 γεν, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλό 15 ετών, στα 83,85 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v