Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Posco: Εξαγορά της Daewoo International

Νέες επεκτατικές κινήσεις για την Posco με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Daewoo International. Δημοσιεύματα τη φέρουν να ενδιαφέρεται και για την εξαγορά της νορβηγικής Elkem.

Posco: Εξαγορά της Daewoo International
Στην εξαγορά της Daewoo International Corp. έναντι 2,8 δισ. δολ. προχωρά η κορεατική Posco, η τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, στο πλαίσιο του ευρύτερου επεκτατικού της προγράμματος, καθώς σύμφωνα με το Reuters εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξαγοράς της νορβηγικής Elkem ASA, της κατασκευάστριας εταιρίας σιλικόνης για τα ηλιακά πάνελ.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η Posco -στους μετόχους της οποίας συγκαταλέγεται και ο κ. Warren Buffett- θα εξαγοράσει το 68,15% της Daewoo International, του πολυσχιδούς ομίλου που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται ένα εμπορικό κέντρο, δραστηριοποιείται στο εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αλλά κυρίως έχει μερίδια σε ορυχεία νικελίου και άνθρακα, όπως και σε κοιτάσματα πετρελαίου στο Βιετνάμ, και επίσης διαχειρίζεται έργα φυσικού αερίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην αγορά της Νοτίου Κορέας κατά το 2010 και αντανακλά τις εκτιμήσεις για ενίσχυση της ζήτησης βασικών μετάλλων και αργού πετρελαίου στην Κίνα. Στόχος της Posco με την εξαγορά αυτή είναι η ενίσχυση τόσο του δικτύου πωλήσεών της όσο και των αποθεμάτων φυσικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v