Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall μετά το ΑΕΠ και τον Bernanke

Η εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ και οι καθησυχαστικές δηλώσεις Bernanke από το Τζάκσον Χόουλ, προκαλούν θετικά πρόσημα στην Wall, παρά την παροδική βουτιά που προκάλεσε η Intel. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Ben Bernanke από το Τζάκσον Χόουλ, προκαλούν θετικά πρόσημα στην Wall Street, παρά την παροδική βουτιά που προκάλεσε η υποβάθμιση στόχων πωλήσεων από τον τεχνολογικό κολοσσό Intel.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 10.051 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 1.053 μονάδες, ο Nasdaq 0,77% στις 2.134 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,6% στο β΄τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την β΄εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου. Η ανάπτυξη ήταν δηλαδή αισθητά χαμηλότερη από το προηγηθέν διάστημα (2,4%), αλλά πάντως κάπως καλύτερη απ’όσο περίμεναν οι ιδιώτες αναλυτές (1,4%).

Λίγο μετά την ανακοίνωση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke δήλωσε από το Τζάκσον Χόουλ, όπου διεξάγεται το ετήσιο συμπόσιο της Federal Reserve, ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα βήματα τόνωσης της ανάπτυξης, αν χρειαστεί.

Εντονες πιέσεις άσκησε παροδικά η Intel, που χαμήλωσε τους στόχους πωλήσεων και περιθωρίων κέρδους στο γ΄τρίμηνο, εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές «στις ώριμες αγορές,» όπως ανέφερε.

Η δήλωση προκάλεσε έντονες διακυμάνσεις στην μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, όπου διακόπησαν προσωρινά οι συναλλαγές, και παροδικά αρνητικά πρόσημα στην Wall Street. Ο τίτλος ενισχύεται αυτή την ώρα 1%.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Dell ενισχύεται μετά την αυξημένη προσφορά για την 3Par (+11%), που ευθυγραμμίζεται με την ανταγωνιστική προσφορά της Hewlett-Packard.

Η μετοχή της Boeing, αντιθέτως, υποχωρεί 1% και πλέον μετά την ανακοίνωση αναβολής στις πρώτες παραδόσεις του 787 Dreamliner.

Ο τίτλος της J. Crew Group διολισθαίνει αισθητά μετά την πτωτική αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

Η Tiffany & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου 19% και ο τίλος του ομίλου πολυτελών ειδών αντιδρά θετικά.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,89% στις 5.201,56 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,65% στις 5.951,17 μονάδες, και ο CAC 40 υψηλότερα 0,93% στις 3.507,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v