Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σεπτέμβρης "εμπνέει" ράλι τιμών στην Wall

Με δυναμική 2% ξεκινά η Wall Street το φθινόπωρο, καθώς οι στατιστικές ανακοινωσεις για την μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, διασκεδάζουν τους φόβους παγκόσμιας επιβράδυνσης. Κέρδη έως 3% στις ευρωαγορές.

Με δυναμική αντίδραση 2% ξεκινά το αμερικανικό χρηματιστήριο το φθινόπωρο, μετά τις απώλειες 4% και πλέον του Αυγούστου, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις για την δραστηριότητα στους κλάδους μεταποίησης μεγάλων οικονομιών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, διασκεδάζουν τους φόβους επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Η ημέρα ξεκίνησε θετικά για τα διεθνή χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση εύρωστης ανάπτυξης στην μεταποίηση κορυφαίων αναπτυσσόμενων οικονομιών, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος παρέμεινε σε αναπτυξιακή τροχιά στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ τα μεγέθη έδειξαν αναπάντεχη, σημαντική βελτίωση του δείκτη ISM μεταποίησης.

Η υπόλοιπη στατιστική εικόνα από τις ΗΠΑ δεν περιείχε άλλες θετικές εκπλήξεις, καθώς ανακοινώθηκε αναπάντεχη μείωση στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το μακροοικονομικό πεδίο συγκεντρώνουν τα αυριανά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με πολύ μικρή άνοδο μεταβολή χθες, αλλά συμπλήρωσε την χειρότερη πτώση για μήνα Αύγουστο, από το 2001. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 4,3% τον Αύγουστο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Burger King καταγράφει ράλι 16% μετά από δημοσίευμα ότι ο κολοσσός στον χώρο των fast-food συζητά την εξαγορά του από εταιρίες private-equity.

Η μετοχή της εταιρίας μεταλλευτικού εξοπλισμού Joy Global κερδίζει 3% μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδών της.

Η Borders Group και η H.J. Heinz περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Apple (+3%), που φιλοξενεί συμπόσιο στο οποίο αναμένεται να επιδείξει το νέο προϊόν iPod Touch και ίσως και άλλα προϊόντα.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 2,7% στις 5.366 μονάδες, ο DAX 2,68% στις 6.083 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 3,81% στις 3.623 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v