Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάπτυξη της μεταποίησης στην Ασία

Ισχυρά αναπτύσσεται ο μεταποιητικός κλάδος στην Ασία. Τα στοιχεία για τον ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα, την Ινδία αλλά και την Ρωσία ανατρέπουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ισχυρή ανάπτυξη της μεταποίησης στην Ασία
Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει ο μεταποιητικός κλάδος στην Ασία όπως αποκαλύπτεται από τα πρόσφατα στοιχεία σε Κίνα, Ινδία, αλλά και την Ρωσία, εν αντιθέσει με την εικόνα επιβράδυνσης που επιβεβαιώνεται στην ευρωζώνη.

Τα στοιχεία για τις δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας ανατρέπουν τις έντονες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Τα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης δείχνουν ενίσχυση τον Αύγουστο στο 51,7 από 51,2 τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλη έκθεση της HSBC και της Markit Economics έδειξε αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής στο 51,9 από το 49,4.

Στην Ινδία, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης ανήλθαν στο 8,8% το δεύτερο τρίμηνο, οι δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου αναπτύχθηκαν τον Αύγουστο για 17ο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με την έκθεση της HSBC και της Markit, ο δείκτης PMI επιβραδύνθηκε μεν τον Αύγουστο στο 57,25 από 57,6 τον προηγούμενο μήνα, αλλά όπως αναφέρει ο Frederic Newmann, αναλυτής της HSBC για την Ασία, «η ινδική οικονομία δεν παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης. Η παραγωγή συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό»

Ως προς την Ρωσία, τα στοιχεία της HSBC και της Markit τοποθετούν τον ΡΜΙ μεταποιητικού κλάδου για τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 μηνών. Παρά το ασφυκτικό κύμα καύσωνα, ο ΡΜΙ ενισχύθηκε στο 52,9 από 52,7 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v