Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ράλι υποδέχεται τον Σεπτέμβριο η Wall Street

Με ράλι τιμών υποδέχονται τον Σεπτέμβρη οι επενδυτές στην Wall μετά το -4,3% του Αυγούστου, αντλώντας στήριξη από τα πολύ καλά μεγέθη για την μεταποίηση σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Δυνατή αντίδραση ευρωαγορών.

Με ράλι τιμών κέρδη υποδέχονται τον Σεπτέμβρη οι επενδυτές στην Wall Street, μετά από έναν απογοητευτικό Αύγουστο, με τα πολύ καλά μεγέθη για την κινεζική μεταποίηση να διασκεδάζουν τους βραχυπρόθεσμους φόβους για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,22% στις 10.237 μονάδες, ο S&P 2,53% στις 1.075 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,53% στις 2.167 μονάδες.

Τα εγχώρια στατιστικά στις ΗΠΑ έκαναν την έκπληξη και εμφάνισαν επίσης ανέλπιστη βελτίωση στον δείκτη μεταποίησης ISM. Νωρίτερα είχε πάντως ανακοινωθεί αναπάντεχη μείωση στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο. 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το μακροοικονομικό πεδίο συγκεντρώνουν τα αυριανά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ελάχιστη μεταβολή χθες, αλλά συμπλήρωσε την  χειρότερη πτώση για μήνα Αύγουστο, από το 2001. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 4,3% τον Αύγουστο.

Η μετοχή της Burger King καταγράφει ράλι 16% μετά από δημοσίευμα ότι ο κολοσσός στον χώρο των fast-food συζητά την εξαγορά του από εταιρίες private-equity.

Η μετοχή της εταιρίας μεταλλευτικού εξοπλισμού Joy Global κερδίζει 3% μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδών της.

Η Borders Group και η H.J. Heinz περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Apple (+1,24%), που φιλοξενεί συμπόσιο στο οποίο αναμένεται να επιδείξει το νέο προϊόν iPod Touch και ίσως και άλλα προϊόντα.

Ανάκαμψη επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά τα ευοίωνα ή όχι απογοητευτικά μεγέθη για την μεταποίηση. Ο βασικός δείκτης του Σίδνεϊ έκλεισε με άνοδο 2%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,28% στις 5.344 μονάδες, ο DAX 2,18% στις 6.054 μονάδες, ενώ ο CAC αποκομίζει κερδη 3% στις 3.597 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v