Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Συνεχίζεται η ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών

Ανάκαμψη των δραστηριοτήτων του κλάδου υπηρεσιών στην ευρωζώνη και τον Αύγουστο, δείχνουν τα στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ της Markit. Στην Γερμανία, ο ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό 3,5 ετών.

ΕΕ: Συνεχίζεται η ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών
Ενθαρρυντικά στοιχεία προκύπτουν για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης με την ανακοίνωση των δεικτών ΡΜΙ της Markit. Συγκεκριμένα, στην τελική αναθεώρηση των δεικτών του Αυγούστου, η Markit προχώρησε σε αναβάθμιση τόσο του ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών όσο και του συνολικού ΡΜΙ που συνυπολογίζει τις δραστηριότητες στον κλάδο υπηρεσιών και τον μεταποιητικό κλάδο.

Ο ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών Αυγούστου – που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα της οικονομίας της ευρωζώνης - αναθεωρήθηκε στο 55,9 από αρχική ένδειξη στο 55,6. Τον προηγούμενο μήνα ο ΡΜΙ υπηρεσιών ήταν στο 55,8. Επισημαίνεται πως είναι ο 12ος διαδοχικός μήνας που ο ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών βρίσκεται σε επίπεδο ανώτερο του 50, που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα στην Γερμανία, ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύχθηκε τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό 3,5 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit

Η τελική εκτίμηση για τον συνολικό ΡΜΙ επίσης αναβαθμίστηκε στο 56,2, από αρχική πρόβλεψη στο 56,2. Τον προηγούμενο μήνα ο συνολικός ΡΜΙ ήταν στο 56,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v