Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακροοικονομική στήριξη στην Wall Street

Οι στατιστικές ανακοινώσεις τάσσονται αυτή την φορά υπέρ της ανάκαμψης και συντηρούν θετική εικόνα στην Wall επί δεύτερη συνεδρίαση. Εντονη δραστηριότητα σε deals. Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις τάσσονται αυτή την φορά υπέρ της αμερικανικής ανάκαμψης και συντηρούν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε θετικά, ως επί το πλείστον, πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα υποχωρεί 0,11% στις 10.258 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,3% στις 1.083 μονάδες, και ο Nasdaq 0,53% στις 2.188 μονάδες.

Ο Dow ευθυγραμμίστηκε με τις διεθνείς αγορές χθες και έκλεισε με εκτίναξη 2,5%, χάρη στα αναπάντεχα καλά δεδομένα για την μεταποίηση στις ΗΠΑ, αλλά και στην Κίνα και την Ευρώπη.

Θετική εικόνα δημιουργούν και οι σημερινές στατιστικές ανακοινώσεις.

Ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε ανέλπιστα κατά 6.000 στις 472.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά, ενώ τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν ανέλπιστα τον Ιούλιο κατά 5,2%.

Στήριξη προσφέρουν και τα μεγέθη από το λιανικό εμπόριο, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων τον περασμένο μήνα χάρη στις εκπτώσεις και τις πωλήσεις σχολικών ειδών. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 3,2% μετά το +2,8% του Ιουλίου.

Η μετοχή της J.C. Penney ενισχύεται 0,77% και της Wal-Mart 2,1% μετά τις ανακοινώσεις. Η Costco Wholesale αποκομίζει κέρδη κοντά 1%.

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο του ευρώ στο 1% και έδωσε παράταση στους μηχανισμούς ρευστότητας, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στις τράπεζες και την οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας αύξησε το επιτόκιο της κορόνας κατά 0,25 μονάδες στο 0,75%.

Η μετοχή της Pernod Ricard υποχώρησε 2,2% μετά την ανακοίνωση μείωση πωλήσεων, ενώ η Royal Bank of Scotland ενισχύεται ελαφρώς λόγω περικοπών των δαπανών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0.09% στις 5.371,04 μονάδες, ο DAX αμετάβλητος στις 6.083,85 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,21% στις 3.631,43 μονάδες.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v