Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρούνται τα θετικά πρόσημα στην Wall Street

Η ανέλπιστη μείωση των νέων ανέργων, η έντονη δραστηριότητα σε deals και οι καλές πωλήσεις Αυγούστου του λιανεμπορίου, συντηρούν τα θετικά πρόσημα στην Wall Street. Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές.

Η ανέλπιστη μείωση των νέων ανέργων και η έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις συντηρούν την ανοδική φορά της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 10.282 μονάδες, ο S&P 0,38% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,41% στις 2.186 μονάδες.

Ο Dow ευθυγραμμίστηκε με τις διεθνείς αγορές χθες και έκλεισε με εκτίναξη 2,5% χάρη στα αναπάντεχα καλά δεδομένα για την μεταποίηση στις ΗΠΑ, όπως και στην Κίνα και την Ευρώπη.

Ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε ανέλπιστα κατά 6.000 στις 472.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά. Αργότερα ανακοινώθηκε κι άλλη θετική στατιστική έκπληξη, όταν τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν ανέλπιστα τον Ιούλιο κατά 5,2%.

Στη συνέχεια αναμένονται σημαντικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων και την βιομηχανία.
Αργότερα, ο διοικητής της Federal Reserve, B. Bernanke θα καταθέσει ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσο η οποία ερευνά τα αίτια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στήριξη προσφέρουν τα μεγέθη από το λιανικό εμπόριο, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων τον περασμένο μήνα χάρη στις εκπτώσεις και τις πωλήσεις σχολικών ειδών.

Η μετοχή της J.C. Penney ενισχύεται 0,77% και της Wal-Mart 2,1% μετά τις ανακοινώσεις. Η Costco Wholesale αποκομίζει κέρδη σχεδόν 1%.

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο του ευρώ στο 1% και έδωσε παράταση στους μηχανισμούς ρευστότητας, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στις τράπεζες και την οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας αύξησε το επιτόκιο της κορόνας κατά 0,25 μονάδες στο 0,75%.

Η μετοχή της Pernod Ricard υποχωρεί 2,2% μετά την ανακοίνωση μείωση πωλήσεων, ενώ η Royal Bank of Scotland ενισχύεται 0,05% λόγω περικοπών των δαπανών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.366 μονάδες, ο DAX 0,14% στις 6.075 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται λίγο στις 3.627 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v