Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Προκρίνει δολάριο, γεν και φράγκο

Σε περίπτωση διπλής ύφεσης της οικονομίας, το αμερικανικό, το ιαπωνικό και το ελβετικό νόμισμα είναι καλύτερες επενδυτικές επιλογές από τον χρυσό, υποστήριξε ο Nouriel Roubini σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Roubini: Προκρίνει δολάριο, γεν και φράγκο
Το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο προκρίνει ο κ. Nouriel Roubini ως ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο καθηγητής οικονομικών αναφέρθηκε στο ράλι που καταγράφει η τιμή του χρυσού το τελευταίο διάστημα, που ευνοείται από την τάση αποστροφής επενδυτικού κινδύνου. Ο κ. Roubini υποστήριξε πως σε περίπτωση διπλής ύφεσης της οικονομίας το αμερικανικό, το ιαπωνικό και το ελβετικό νόμισμα είναι καλύτερες επενδυτικές επιλογές.

«Βεβαίως, εάν υπάρξει διπλή ύφεση και ενίσχυση της τάσης αποστροφής επενδυτικού κινδύνου, ορισμένες τοποθετήσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και ο χρυσός θα είναι μία από αυτές», δήλωσε ο κ. Roubini και συμπλήρωσε: «Σε μια τέτοια κατάσταση, όμως, τοποθετήσεις όπως το δολάριο, το γεν και το ελβετικό φράγκο έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου γιατί είναι πιο ρευστές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v