Νέα σημαντική άνοδος για τη Wall Street

Σημαντικά κέρδη απέφερε στους βασικούς δείκτες της Wall Street η αρχή της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου, εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών, αλλά και αισιοδοξίας για την χρηματιστηριακή χρονιά που έρχεται.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών, καθώς η πλειονότητα των επενδυτών φαίνεται ότι αισιοδοξεί για το μέλλον των χρηματιστηριακών αγορών.

Η σημερινή άνοδος που στηρίχθηκε σε ήσσονος σημασίας επιχειρηματικά νέα έφερε τον Dow Jones σε υψηλό 21 μηνών και τον Nasdaq πάνω από τις 2.000 μονάδες.

Στο επίκεντρο των ”αγοραστών” βρέθηκαν μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Intel και η Cypress Semiconductor, αλλά και τίτλοι εταιριών εστίασης, όπως η McDonald’s και η Wendy’s.

Οι μετοχές που σχετίζονται, είτε με την παραγωγή, είτε με την κατανάλωση βοδινού κρέατος πιέστηκαν σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι μετοχές αυτές ανέκτησαν αρκετό από το ”χαμένο” έδαφός τους, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης την οποία κοινοποίησε το Σάββατο η McDonald’s, σύμφωνα με την οποία η είδηση για την εμφάνιση της ασθένειας δεν επηρέασε τις πωλήσεις της.

Στο +1,21% και τις 10.450 μονάδες βρέθηκε ο δείκτη Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,69% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 2.006 μονάδων. Στο +1,24% και τις 1.109 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής ενφάνισε άνοδο κατά 2,86%, έως τα 6,48 δολ., αυτός του ΟΤΕ κατά 1% έως τα 5,05 δολ., ενώ το δικαίωμα της έμεινε χωρίς μεταβολή στα 21,15 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v