Τρελές αγελάδες και διαρκή αγαθά πιέζουν τη Wall

Περιορισμένη υποχώρηση καταγράφουν οι Dow και Nasdaq, καθώς εκτός από τεχνικά εμπόδια για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, οι επενδυτές λαμβάνουν απαισιόδοξα μηνύματα από την υποχώρηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών και το πρώτου κρούσμα ”τρελών αγελάδων” στις ΗΠΑ.

Περιορισμένη υποχώρηση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς Dow και Nasdaq παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ αφορμή για διόρθωση δίνουν τα αρνητικά στοιχεία για τις διαρκείς παραγγελίες Νοεμβρίου και το πρώτο κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιριών τροφίμων και εστίασης, με προεξάρχουσα αυτή της McDonanld’ s, μετά την ανακοίνωση των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου των ”τρελών αγελάδων” στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ανάμικτα ήταν τα νέα καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συρρικνώθηκαν κατά 1.000 και διαμορφώθηκαν στις 353.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί περιορισμένη άνοδος έως τις 355.000.

Υποχώρηση κατά 3,1% εμφάνισαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στο 0,6% και ενώ τον Οκτώβριο είχαν σημειώσει άνοδο κατά 3,3%.

Θετική επιρροή για τους τεχνολογικούς τίτλους αναμένεται να αποτελέσουν οι προβλέψεις της Micron Technology περί επιστροφήςτης στην κερδοφορία.

Στο -0,15% και τις 10.325 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones ενώ απώλειες της τάξης του 0,38% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.967 μονάδων. Στο -0,21% και τις 1.093 μονάδες ο S&P 500.

Σήμερα, όπως και την Παρασκευή οι αμερικανικές αγορές θα ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση νωρίτερα, στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ενώ αύριο, Χριστούγεννα θα παραμείνουν κλειστές.

Ανοδος για Λονδίνο και Παρίσι, ενώ κλειστή παρέμεινε η αγορά της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v