”Πορτοκαλί” νευρικότητα στις αγορές!

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, εξέλιξη που αποδίδεται στην καλλιέργεια νέων ”τρομοφόβων” και τον πορτοκαλί συναγερμό της χώρας (orange alert). Μεγαλύτερες οι πιέσεις στον Nasdaq, μικτές τάσεις στην Ευρώπη, υποχώρησε ο Dax.

Εναλλαγές προσήμων χαρακτήρίζουν τη συμπεριφορά του Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, εξέλιξη που αποδίδεται στην καλλιέργεια νέων ”τρομοφόβων” και τον πορτοκαλί συναγερμό της χώρας (orange alert). Μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις που δέχεται ο Nasdaq.

Στην Ευρώπη επικράτησαν μικτές τάσεις, με τον DAX να δέχεται πιο ισχυρές πιέσεις.

Εξάλλου, η απουσία μακροοικονομικών ειδήσεων ή σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων, σε συνδυασμό με το χαμηλό όγκο συναλλαγών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθιστούν ακόμη πιο μεταβλητή τη συνεδρίαση.

Αναλυτές σχολιάζουν πως όλοι οι μεγάλοι ”παίκτες” έχουν ”κλειδώσει” τα κέρδη τους για το έτος.

Παράλληλα, οι ειδήσεις ότι η αμερικανική κυβέρνηση την Κυριακή αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας της χώρας έναντι πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων (orange alert), βαραίνουν το κλίμα και στην αμερικανική αγορά.

Από την πλευρά της, η Wal-Mart Stores συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στη διάρκεια του Δεκεμβρίου αναμένεται να αυξηθούν στο χαμηλότερο όριο των προσδοκιών της. Ωστόσο, παρά την αρνητική προειδοποίηση, η μετοχή της ενισχύεται περί το 1,3%.

Κέρδη της τάξης του 6% καταγράφει η Ford, καθώς αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την Visteon.

Κατά 1% ενισχύεται η φαρμακευτική Pfizer, καθώς το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Esperion Therapeutics, έναντι του ποσού των 1,3 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των ΗΠΑ, επηρεάζει αρνητικά τις αεροπορικές εταιρίες, με την America West να υποχωρεί κατά 3,5% και την America Airlines να σημειώνει πτώση 2%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10287,64 μονάδες με κέρδη 0,09%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,27% στις 1945,68 μονάδες και ο S&P κινείται στις 1088,25 μονάδες (-0,04%).

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4424,0 μονάδες με κέρδη 0,24%, ενώ ο DAX υποχώρησε στις 3876,94 μονάδες με απώλειες 0,55%. Πτώση 0,17% κατέγραψε ο CAC 40 στις 3496,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v