”Πυρετός χρυσού” στη δημόσια εγγραφή της Fujian

Η δημόσια εγγραφή των κινέχικων χρυσωρυχείων της Fujian Zijin υπερκάλυψε κατά 744 φορές την προσφορά, αποδεικνύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για τις εταιρίες του Πεκίνου και τον ”πυρετό χρυσού” που πλήττει τη νέα Κίνα.

”Πυρετός χρυσού” στη δημόσια εγγραφή της  Fujian
Ο ”πυρετός του χρυσού” στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνει τις θερμοκρασίες στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, αφού το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας εξόρυξης και επεξεργασίας του κίτρινου μετάλλου Fujian Zijin Mining Industry υπερκάλυψε κατά 744 φορές την προσφορά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ ενδιαφέροντος για δημόσια εγγραφή από το 1997!

Η Fujian Zijin Mining Industry αποτελεί την πρώτη κινέζικη εταιρεία εξόρυξης χρυσού που θα διαπραγματευτεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, διαψεύδοντας πάντως θετικά τις εκτιμήσεις και των πλέον αισιόδοξων αναλυτών που προέβλεπαν υπερκάλυψη ”μόνο” κατά 35 – 50 φορές.

Η εγγραφή για τη δημόσια προσφορά της αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Automobile Holding υπερκάλυψε κατά 683 φορές τη ζήτηση, ενώ αυτή για τον κολοσσό των κυβερνητικών υπηρεσιών της πόλης του Πεκίνου Beijing Enterprises Holdings κατά 1.276 φορές την προσφορά!

Η Κίνα με την Ινδία αποτελούν τις μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες χρυσού στον κόσμο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η Κίνα θα απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού, πλατίνας και τιτανίου από την Ινδία, εξαιτίας της εκτίναξης της χρυσοχοΐας στη σκιά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και της ισχυρής ανάπτυξης που δημιούργησαν ένα νέο καταναλωτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v