Τάσεις συσσώρευσης για τους δείκτες της Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, μετά το χθεσινό ”μίνι- ράλι”, εν μέσω απουσίας εταιρικών και μακροοικονομικών νέων. Μεταβλητότητα αναμένουν οι αναλυτές λόγω της ταυτόχρονης εκπνοής δικαιωμάτων και προθεσμιακών συμφωνιών. Μικτές παραμένουν οι τάσεις στις ευρωαγορές.

Περιορισμένες διορθωτικές τάσεις εμφανίζουν οι κυριότερες αμερικανικές αγορές μία ημέρα μετά το μίνι ράλι που προκλήθηκε από τα θετικά macro και τις αναθεωρήσεις μετοχών.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική είδηση από το μακροοικονομικό ή το εταιρικό μέτωπο.

Μεταβλητότητα αναμένεται να προσδώσει στη σημερινή ημέρα το λεγόμενο quadruple witching (ταυτόχρονη λήξη δικαιωμάτων και προθεσμιακών συμφωνιών) η οποία κανονικά λαμβάνει χώρα την 21η Δεκεμβρίου, που όμως φέτος είναι Κυριακή.

Στο +0,36% και τις 10285,48 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,07% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1954,82 μονάδων. Στο +0,02% και τις 1089,43 μονάδες ο S&P 500.

Μικτές παραμένουν οι τάσεις στις ευρωαγορές, με το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη να αντιδρούν ανοδικά έχοντας αιχμή τις εξαγωγικές εταιρίες που πιέστηκαν σημαντικά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Την ανοδική τάση δεν ακολουθεί το Παρίσι, όπου οι φαρμακευτικές εταιρίες κρατούν τον CAC 40 χαμηλότερα, λόγω του ότι οι πωλήσεις τους μένουν ανεπηρέαστες από τις τάσεις στις εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v