Μίνι ράλι στη Wall με ”πρωταγωνιστή” τον Nasdaq

Σε μίνι ράλι επιδόθηκαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον τεχνολογικό Nasdaq να παίρνει εκ νέου τη σκυτάλη της ανόδου. Θετική η επίδραση των εταιρικών αποτελεσμάτων, των macro νέων, αλλά και των ανοδικών αναθεωρήσεων στις συστάσεις για Wal- Mart, American Express και Honeywell.

Σε ”μίνι ράλι” εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από την υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, τα θετικά αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, αλλά και από ανοδικές αναθεωρήσεις συστάσεων για μετοχές- σηματωρούς.

Τη σκυτάλη της ανόδου σήμερα πήρε μετά από αρκετές εβδομάδες ο Nasdaq, καθώς αρκετοί αγοραστές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να επανατοποθετηθούν στον πρωταθλητή των αποδόσεων για φέτος, τεχνολογικό δείκτη.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά νέα, θετική έκπληξη αποτέλεσε για την αγορά η άνοδος της κερδοφορίας των Goldman Sachs και Morgan Stanley για το δ΄ τρίμηνο του έτους.

Εξάλλου, θετική επίδραση είχε και η αναβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Wal- Mart, American Express και Honeywell.Συγκεκριμένα, η σύσταση για τη μετοχή της Wal- Mart αναβαθμίστηκε από τη UBS σε buy από neutral, αυτή της Honeywell από neutral σε overweight, ενώ αυτή της American Express σε neutral από buy (επίσης από τη UBS).

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, θετικά διέψευσαν τις προσδοκίες της αγοράς τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 22.000, στις 353.000.

Εξάλλου, αντίστοιχα των εκτιμήσεων στο 0,3% ήταν τα στοιχεία για την άνοδο του Δείκτη των Δεικτών της αμερικανικής οικονομίας για το Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας Philadelphia FED βρέθηκε σε υψηλό 23 ετών.

Στο +1,01% και τις 10.248 μονάδες διαμορφώθηκε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,81% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο επίπεδο των 1.956 μονάδων. Στο +1,18% και τις 1.089 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, άνοδο της τάξης του 3,59% εμφάνισε το δικαίωμα της Εθνικής, που έκλεισε στα 4,90 δολ., ενώ ανοδικά κατά 0,32% κινήθηκε και αυτό του ΟΤΕ, έως τα 6,35 δολ. Τέλος χωρίς μεταβολή, στα 20,88 δολ. έμεινε ο τίτλος της Coca Cola 3E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v